Casa Parabolica din sticla

Alaturi de oportunitatile educationale, acest loc de sedere, situat intr-o padure de arbori sequoia redwood din statul California, SUA, a fost casa arhitectului pentru 20 de ani, iar acum a devenit locul ideal pentru persoanele singure sau pentru cupluri. 

Cladirea este asezata pe partea superioara a unui deal, vatra fiind situata intre arbori sequoia din specia redwood  cu o colina in fata care conduce catre o priveliste impresionanta a padurii in toate directiile. Diminetile devreme cu ceata si lumina de seara sunt minunate. Se infatiseaza ca o scena naturala in miscare pentru bucuria si placerea a fiecaruia care este martor la un asemenea spectacol. Desi casa are caracter rustic si prin locatia in natura, structura ofera toate facilitatile unui trai modern (baie, un dormitor si un living generos, ideal pentru o persoana singura sau pentru un cuplu).

Cladirea este departe de oameni si masini, in schimb aproape de caprioare si alte vietati care se misca in libertate si fara teama. Aici poti respira aerul curat al muntelui, dar totodata poti sa bei apa curata de primavara, poti asculta sunetele linistitoare pe care natura le face, iar stelele suficient de stralucitoare incat poti sa le atingi.

Cladirea se afla pe o suprafata de aproximativ 1 600 m², pe o proprietate privata care e folosita drept ferma, ca capat de drum, cu un rau care trece de-a lungul proprietatii. Aceasta proprietate se caracterizeaza prin faptul ca e un loc retras, asigura un sentiment de intimitate, armonie si liniste intr-un cadru de o frumusete naturala.

De asemenea, proprietatea merita sa fie vizitata fie doar si numai pentru galeria de sculpturi in lemnul arborelui sequoia din specia redwood realizate de proprietar si care completeaza casele sale.  Un tur al galeriei de arta asa cum sunt infatisate in New York Times se adreseaza celor care sunt interesati in a vedea sculpturi neobisnuite realizate din radacini de sequoia redwood. Reprezinta ceea ce arhitectul considera “Sculptura vie”. Acest aspect caracterizeaza intreaga structura de la tavan, podea pana la ferestre , fara intrerupere. Este ca si cum te-ai afla in afara usilor, dar totusi cu toate caracteristicile confortului de a fi in interior.

Casa Parabolica(11) Casa Parabolica(10) Casa Parabolica(9) Casa Parabolica(8) Casa Parabolica(7) Casa Parabolica(6) Casa Parabolica(5) Casa Parabolica(4) Casa Parabolica(3) Casa Parabolica(2) Casa Parabolica(1)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *