Case in copac

Dinamica lumii contemporane obliga la gasirea unei alternative pentru crearea echilibrului intre munca si relaxare, intre viata sociala si cea privata, personala, iar reintoarcerea la natura poate reprezenta o solutie. Pentru cei care au avut o copilarie desfasurata in mijlocul naturii, inconjurati de frumusete in starea ei pura, s-au materializat experientele traite in asa fel incat omul este pus in situatia de a fi mai aproape de natura.

In ciuda stereotipiei casele in copaci nu sunt doar pentru copii, ci reprezinta o destinatie potrivita si pentru adultii dornici de relaxare sau pentru familiile care sunt in cautare de liniste ori pentru experimentarea unui nou stil de viata.
Casele in copaci reprezinta in cele mai multe cazuri imaginea celor mai fascinante vise ale copilariei, iar recent expresia celor mai avangardiste si indraznete vise ale vietii cotidiene in care imaginatia nu are limite. Astfel, se concretizeaza visele clientilor pe o scara larga de structuri unice de la locuri de joaca fanteziste la case  romantice in copaci ascunse in natura. 

In cele mai multe situatii casele de acest gen reflecta mediul in care sunt construite, acesta reprezentand in majoritatea cazurilor si sursa de inspriratie alaturi de experientele din copilariei.

Confortul, sustenabilitatea, relaxarea si linistea in corelatie cu exigentele estetice ale beneficiarilor, materialele de constructie folosite in directa legatura cu mediul in care structura urmeaza sa fie amplasata reprezinta premise, dar si cerinte  necesare pentru construirea unor case in copaci, respectand principiul prieteniei cu natura, “eco-friendly”, dar bazandu-se pe caracterul dezvoltarii durabile.

Grija pentru elementele cadrului natural (relief, clima, hidrografie, vegetatie sau fauna) este si ar trebui sa reprezinte o prioritate ca urmare a caracterului sustenabil al acesteia, dar si datorita rolului de varianta viabila pentru evadarea din cotidian.