Casa Samanta

Conceputa dupa modelul unui cocon, aceasta constructie deosebita prin forma si utilitate impresioneaza prin dimensiuni, dar si prin numarul de persoane pe care le poate gazdui.

Desi a castigat premii internationale pentru arhitectura, Casa din arborele sequoia Redwood nu a reprezentat viziunea ambitioasa a unui designer, ci mai degraba a aparut ca o campanie de a promova constructiile de acest fel. Pentru imaginea publica a campaniei si pentru cea a managerului de proiect, Yellow a selectat pe Tracey Collins, un entrepreneur amator destul de cunoscut din Aukland. Acesta a selectat o echipa formata din ingineri, peisagisti, constructori, designeri, electricieni etc.

Casa Samanta(3)

Casa a fost conceputa ca parte a campaniei de marketing  de catre cei de la Yellow in 2008. Rezultatul este o structura uimitoare in forma de cocon construita la inaltimea de 10 metri in padurea cu arbori de sequoia din specia numita de specialisti Redwood, langa  Warkworth,  la nord de  Auckland, Noua Zeelanda.

Casa Samanta(8)

Vizitatorii merg pe pasarela suspendata, apoi le este servit meniul care se caracterizeaza, pe langa respectatul teatime, prin parjiturile cu ciocolata alba sau neagra, tartine, sandwich cu crema de branza si somon afumat si placinta cu branza si carne tocata si alte bunatati gastronomice, asigurand o atmosfera de poveste .In calitate de restaurant, Casa  Samanta a fost vizitata in anul 2009 de 2000 de oaspeti, iar alte 5000 de persoane erau pe lista de asteptare.

Casa Samanta(6)

Ansamblul a fost decorat cu obiecte din lemn local, construit cu forta de munca din zona. Cand casa a fost gata proprietarul constructiei a donat-o proprietarului de teren. Grupul Experience si-a asigurat drepturile exclusive de a administra aceasta constructie populara si poate fi folosita in prezent ca loc de intalnire privat.

Casa Samanta(10)Casa Samanta(9)

Pasarela care asigura accesul la constructie a fost autorizata  si a primit acordul ca oaspetii  sa poata intra cu propriile masini sau folosind un autocar de 32 de locuri.Pasarela singura poate sustine preenta a 30 de oaspeti asezati la mese, fie care stau temporar in picioare.

Casa Samanta reprezinta un spatiu versatil ca loc de intalnire pentru evenimente si activitati private. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *