Casa Zburatoare

Constructie tip vagon zburator cu vedere panoramica catre munte, are spatii generoase si se preteaza perfect pentru grupuri.

Constructia casei zburatoare, cea mai mare din cele 6 case din copaci din cadrul complexului Treehouse din localitatea nordica a Suediei, Harads, se caracterizeaza prin unicitate datorita echilibrului creat de o cantitate de 22 tone de lemn intre 6 pini si molizi falnici, desi oarecum fusiformi ca aspect. Cu suprafata sa de 53 m² constructia numita sugestiv Dragonfly (libelula zburatoare) este fara indoiala una din cel mai mari din categoria celor neconventionale pentru cadrul natural. Unica din multe puncte de vedere, aceasta constructie poate functiona atat ca spatiu de conferinta, cat si ca spatiu de relaxare, living. Baza o formeaza cele trei grinzi, fiecare este legata la doi arbori, parand ca atarna precum “un Pinocchio din lemn intr-un teatru de papusi” dupa cum afirma arhitectul Rintala.

Casa Zburatoare(7)

Accesul in constructie se face printr-o rampa de 15 m lungime unde ferestrele mari ofera vizitatorilor o priveliste captivante asupra vaii.

Casa Zburatoare(1)

Este construita din lemn, cu un exterior realizat din coli de metal care ulterior a capatat culoarea maro-ruginiu si se amesteca astfel si mai mult cu padurea de conifere (pin). Design-ul si interioarele spectaculoase reprezinta meritul arhitectului Rintala Eggertsson.

Casa Zburatoare(5) Casa Zburatoare(4) 

Spatiul de conferinta are o camera lunga, doua camere grupate  si o masa de conferinta cu scaune pentru 12 persoane. Constructia are toate tipurile de echipamente moderne pentru conferinta, internet wireless, toaleta si aer conditionat. Daca doresti sa verifici casa suspendata ca o experienta privata, exista loc pentru patru persoane. Constructia este suficient de spatioasa pentru a se preta la doua cupluri sau pentru o intreaga familie.

Casa Zburatoare(8)

Desi la inceput arhitectii au fost sceptici in folosirea arborilor ca piloni de suport pentru casa, studiile Universitatii Lund si produsul finit au aratat ulterior ca aceasta constructie nu este o iluzie, ci dimpotriva realitate fara a afecta crestarea copacilor.

Casa Zburatoare(6) Casa Zburatoare(2)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *