Casa Coif

Conceputa pentru a incuraja crearea unei legaturi intre om si natura, Blue Cone este o casuta originala si impresionanta in mijlocul naturii 

Casa Coif  realizata de arhitectul suedez Sandell Sandberg si se bazeaza pe principiul simplicitatii si al accesibilitatii, atat din punct de vedere al materialelor folosite, cat si din punct de vedere al design-ului abordat. Situata in complexul Treehotel din localitatea Harads din nordul Suedei, constructia prezinta o structura traditionala din lemn cu trei fundatii in pamant pentru a da un sentiment  de inaltime si lumina, dar in acelasi timp stabilitate. Structura devine accesibila cu ajutorul unui pod care porneste de la muntele din apropiere. Podul este potrivit inclusiv pentru persoanele cu dizabilitati.

Probabil ca este prima casa dintre copaci care nu se camufleaza cu natura, dar are in schimb personalitate si este vizibila indiferent de anotimp si vreme datorita coloritului ei intens. Exteriorul este realizat din lemn de mesteacan laminat de culoare rosie, in timp de interiorul contrasteaza prin cheresteaua de culoare alba. Deci, daca imaginea din exterior oferita de casa este aceea a unei dinamici datorita culorii rosii, interiorul ofera o sentiment de relaxare, liniste datorita culorii albe.

Cele trei camere au o suprafata de 22 m² , foarte simple prin design si structura traditionala din lemn, tipic pentru casutele din zonele de munte, cuprind patru paturi (unul dublu si doua separate), baie si camera de zi. Se pot vedea imprejurimile prin fereastra mare laterala sau prin cele rotunde din acoperis de unde se poate admira cerul noaptea si copacii in timpul zilei. Blana de animale care infrumuseteaza albul peretilor din interior stabileste nota pentru ideea cromatica de odihna; pernele gri subliniaza mobila din lemn de culoare crem si vine sa completeze padurile linistite din Laponia Suediei. Tavanul inalt transforma locuirea intr-o casa din padure intr-o experienta spatioasa avand ca peisaj imaginea generoasa a muntilor.

casa coif(4)casa coif(3)

Probabil cel mai ciudat lucru despre constructie este numele sau (Blue Cone-Conul /Coiful Albastru). Desi cladirea nu este nici in forma de coif, nici de culoare albastra, constructia reprezinta un phoenix arhitectural prin culoarea sa printre copaci, avand coada reprezentata prin podul care duce catre principala constructie.

  

1 thought on “Casa Coif

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *