Casa Cuib

Daca esti in cautarea unui loc relaxant, unic pentru petrecerea unei vacante de neuitat, casa creata dupa modelul cuiburilor de pasari rapitoare din zonele montane este alegerea potrivita.

Conceputa de desinger-ul suedez Inredningsgruppen casa cuib este situata alaturi de alte case nonconvetionale precum  “Casa OZN”,  ”Casa Coif” si “Cub de sticla suspendat” in localitatea Harads si face parte din complexul Treehotel, din cadrul Pensionatului Brittas. Cand ajungi in zona mai intai indeplinesti formalitatile de cazare la Casa de oaspeti Brittas care, prin detaliile  in care oaspetii servesc micul dejun, pranzul si cina, aminteste de atmosfera anilor 1930-1950. Exista de asemenea un restaurant, bar, sauna si zona de relaxare cu TV si internet.  Apoi, plimbandu-te prin natura care iti taie rasuflarea, ajungi la constructia din copac dorita.

Casa Cuib este construita pe principiul contrastului dintre interior si exterior, folosindu-se de arborii existenti pentru amplasarea structurii cilindrice, acoperita cu o retea de ramuri si nuiele. Lateral exista hublouri aproape invizibile care permit locatarilor sa priveasca imprejurimilor, insa ascunse privirii curiosilor (cu ajutorul ansamblului de ramuri) care se uita de jos. Exteriorul acestei case din copac nu este altceva decat un cuib de pasari gigantic care te face sa te simti pasare, sa-ti iei zborul. Ofera o camuflare astfel incat sa dispari si sa devii parte din peisaj. Aspectul oferit de constructie este amorf si organic in acelasi timp.

Pe de alta parte interiorul este familiar si exclusivist. Este un mediu spatios decorat simplu si cu mult efect unde poate locui confortabil o familie cu doi copii. Peretii sunt imbracati cu lambriuri din lemn, iar ferestrele aproape dispar in reteaua de crengi din exterior. Camera are dimensiuni de 17 m² si este compartimentata functional in doua dormitoare cu patru paturi (un pat dublu si doua supraetajate pentru copii) separate de baie si locul de relaxare prin usi glisante.  Constructia este prevazuta cu ferestre mici si rotunde acoperite partial cu nuiele. Se poate patrunde in casa cuib cu ajutorul unei scari retractabile, accesata electric, ceea ce ofera intimitate si siguranta.

Casa cuib(1)

Constructia se afla la aproximativ 7  deasupra nivelului pamantului, are o inaltime de circa 4 metri si un diametru de 7 metri, destul de mare fata de casa din copac aflata in curtea din spatele casei de cand eram copii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *