Casa Suspendata

Nimic nu e imposibil indiferent de pozitia constructiei, iar linistea determinata de locatie este asigurata.

In forma de pasarela, constructia este compusa dintr-o zona de trecere, terasa ce poate servi ca loc de relaxare, precum si  casuta propriu-zisa, aceasta aflandu-se in apropierea orasului Santa Monica din California.

Plecand de la modelul complexului O2 Treehouse, aceasta  constructie a fost proiectata pentru a fi un reper pentru cei interesati de o viata tratata ca o aventura, dar si casa de joaca pentru doi copii mici. Casa Suspendata este construita in jurul unui singur trunchi de pin canadian folosind un sistem de sustinere pe cablu si se caracterizeaza in interior printr-un spatiu desfasurat se afla la aproape 8 m inaltime fata de sol si cuprinde mai multe ramuri de vita de vie infasurate in jurul ramurilor.

Structura cuprinde in componenta sa scheletul din otel, o trapa pe post de usa pentru a patrunde in constructie, iar acoperisul a fost construit din panza reciclata de la ambarcatiuni.  Un cerc de otel in partea superioara aduce impreuna cablurile pe diagonala de la marginile bazei structurii cu cabluri verticale care merg paralel cu trunchiul copacului si formeaza centrul bazei structurii. Acest cerc ajuta la distribuirea uniforma a greutatii intre bratele copacului si versantul intre care se afla constructia.

Casa Suspendata(4)Casa Suspendata(3)

Laudandu-se cu o priveliste uimitoare a orizontului din vestul orasului Los Angeles, structura prezinta sase ferestre care inunda spatiul cu lumina naturala.

Casa Suspendata(12)Casa Suspendata(11)Casa Suspendata(8)Casa Suspendata(7)

Materialele folosite in construirea casei sunt: lemnul din brad Douglas, cadru din otel, cablu din otel si panza reciclata de la diverse ambarcatiuni, in timp ce diametrul constructiei este de 4,5 m.

Casa Suspendata(6)Casa Suspendata(5)

Accesul in constructia aflata la circa 8 m inaltime fata de sol se face cu ajutorul unei scari  din lemn si cablu de otel care se sprijina pe versantul situat in apropierea pinului canadian, iar in casa se patrunde prin trapa situata in podea. Structura a fost construita in 2009.

Casa Suspendata(14)Casa Suspendata(10)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *