Cort in copac

Viata “la inaltime” poate duce la armonie dintre om si natura, daca cel dintai se adapteaza la oferta celui din urma.

Situata in apropierea localitatii Claremount din California, numele acestui proiect  provine de la panza folosita in navighatie care acopera una din cele doua platforme, cunoscut in termenii de navigatie drept “gennaker”. Scopul proiectului a fost acela de a realiza o casa sau doua in copac in forma de cub, dar a evolutat pana la scara unei structuri cu doua platforme legate intre ele, una pe post de punte deschisa cu o scara rezistenta pe post de intrare, iar cealalta acoperita cu o panza impermeabila folosita in navigare si accesibila printr-o scara de franghie.

Casa tip cort(25)   Casa tip cort(22) Casa tip cort(21) Casa tip cort(20)

Constructia a fost proiectata in jurul celor trei arbori masivi asezati in rand de pe terenul proprietarului, perfecti pentru a servi drept baza pentru structurile intre acestea si pot oferi umbra sau pot ascunde activitatile care se desfasoara in casa in dopac. Constructiile sunt legate printr-o pasarela din lemn, acestea fiind situate la aproximativ trei metri. Cablul din otel prinde structurile  de leganele de la nivelul  solului oferindu-le siguranta. Cortul in copac este loc de inspiratie si amuzament pentru copii si adulti, toti apreciind si bucurandu-se de lucruri simple precum viata la inaltime

Casa tip cort(16)  Casa tip cort(14) Casa tip cort(12)

Materialele folosite in contruirea structurilor au fost: lemn de brad Douglas, lemn de pin, panza refolosibila de la nave, constructia fiind inaugurata in mai 2011.

Casa tip cort(31) Casa tip cort(29)Casa tip cort(26) 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *