Oraselul din copac

Spiritul ludic in corelatie cu relaxarea printr-un alt stil de viata in mijlocul naturii transforma aceasta structura complexa intr-o destinatie atragatoare pentru cei dornici sa isi petreaca weekend-ul sau concediul intr-o experienta unica.

Oraselul din copac(16)Oraselul din copac(12)

Proiectat pentru prima data pentru o locuinta de student, oraselul din copac situat la 15 m inaltime a fost planificat pentru o a crea o amprenta minimalista pe o suprafata de 12 m² pentru a integra o constructie bine gandita in padure cu copaci inalti.

Casa in copac reprezinta un loc de relaxare cu multe podete de acces.

Oraselul din copac(15)Oraselul din copac(14)

Oraselul din copac a fost construit pentru o familie de patru membri in curtea din spatele casei, asemanatoare caselor din Beverly Hills. Avand o punte din franghie cu lungimea de aproape 17 metri aflata la inaltime facandu-se astfel legatura de la o punte  deschisa in forma de romb, accesibila printr-o scara din lemn de la nivelul padurii pana la sfera.

Oraselul din copac(10)Oraselul din copac(9)

Stilul de constructie al podului din lemn de pin permite miscarea in siguranta si totusi libera pe acesta, oferindu-le vizitatorilor sentimentul ca se plimba prin aer in timp ce se deplaseaza intre structuri.

Oraselul din copac(13)Oraselul din copac(11)

Patrunderea in constructia in forma de sfera se poate realiza si printr-o scara din franghie si in continuare prin trapa din podea, ceea ce permite ajungerea rapida pana in apropiere de partea de jos a scarii din franghie.

Oraselul din copac(8)Oraselul din copac(7)

Atat podul din franghie cat si sfera sunt asezate printre mai multi copaci, folosind portiuni plate pentru a asigura directia si pentru a forma si distribui greutatea. De la debutul sau in 2008, oraselul din copac  a fost  folosit cu placere de o familie intreaga pentru munca si joaca, distractie si relaxare.

Oraselul din copac(5)Oraselul din copac(3)

Materialele folosite sunt: manunchi de bare de otel pentru scheletul constructiei, lemnul pentru podea, franghia pentru scari si pod, polietilena pentru acoperis.

Oraselul din copac(6)Oraselul din copac(4)

Calitatile magice si  fanteziste ale oraselului din copac nu a acaparat numai inimile persoanelor numerose care l-au vizitat, dar a declansat de asemenea interesul si altora, punand complexul  de case in copac O2 pe harta noilor case din California.

Oraselul din copac(2)Oraselul din copac(1)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *