Casa Frunza

Conceputa  ca loc de relaxare, dar si de petrecere amuzanta a timpului liber, Casa Frunza apare naturala ca o frunza a copacului din care face parte.

Casa Frunza este un model de constructie avand un design tipic pentru complexul O2 Treehouse, considerat “felinarul plutitor” de catre multi din cauza siluetei izbitor de stralucitoare  in contrast cu cerul noptii.  Se considera aceasta contructie drept cea  mai inalta si cea mai luminata dintre cele construite de catre  O2 Treehouse.  

Casa Frunza (15)Casa Frunza (1)

Evaluata la circa 1,200 lire sterline, Casa frunza lumineaza atat de mult prin folosirea unor stalpi de aluminiu pentru  scheletul constructiei si plastic reciclabil pentru podea, acoperis si liftul sub forma de cos. Structura, cu un diametru de circa 4,30 metri de otel, aluminiu, lemn si polietilena  in alcatuirea sa, se caracterizeaza prin prezenta unui cos ridicat manual, in timp ce accesul in constructie se face printr-o usa ce foloseste un sistemul de prindere aflat sub podea.

Casa Frunza constructie(12)  Casa Frunza constructie(10)  –

Acest proiect inspirat din stilul Buckminster Fuller a fost punctul de pornire care a aprins imaginatia specialistilor de la  O2 Treehouse. Pin imbinarea sensibilitatii sculturale cu cea a mediului inconjurator, dar si cu amenajarea fuctionala, Casa Frunza apare ca un exemplu de durata a misiunii caselor din cadrul complexului O2 Treehouse. De la materialele folosite, la locatie si pana la  forma constructiei Casa Frunza a fost realizata cu scopul de a inspira umanitatii reconsiderarea modului in care se poate co-exista cu natura de o maniera estetica si totusi sustenabila.

Casa Frunza constructie(7) Casa Frunza constructie(6) Aceasta structura aflata la o inaltime de 9 metri a fost conceputa pentru un client care era in cautarea unei alternative unice de petrecere a timpului liber in padure astfel incat intreaba familie sa se poata bucura si in anii care vor urma. De remarcat in acest sens al sustenabilitatii este faptul ca materialele folosite care intra in contact cu ramurele arborelui sunt protejate prin material textil sau lemnos astfel incat fie parchetul, fie cablurile de otel sa nu aefcteze sanatatea si integritatea acestora, semn de respect pentru natura care ne sustine….atat la propriu cat si la figurat.

 Casa Frunza constructie(18)  Casa Frunza constructie(16)  Casa Frunza constructie(14)Casa Frunza constructie(13)

Casa Frunza este situata in localitatea Pewuakee din statul Wisconsin, SUA aceasta fiind data in folosinta in septembrie 2005.

Casa Frunza (8)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *