Terasa Butoi

Servind ca spatiu de relaxare pentru adultii din familie sau ca loc de joaca pentru copii, casa butoi permite petrecerea in mod placut a timpului liber in mijlocul naturii.

Mulholland

Desi initial cel care este proprietar asupra structurii si-a dorit construirea unei structuri in forma de lotus orizontal folosind gratare din lemn, studiile si realitatea geografica cu aspectul vertical al teraselor abrupte oferite de deal, au aratat ca gratarul vertical pe aceste terase nu s-ar fi potrivit cu mediul. Astfel, s-a hotarat ansamblarea unor gratare din lemn vertical si s-a convenit  asupra acestui “butoi” cu doua nivele. Terasa “butoi” este asemeni unei punti deschise, oferind sentimentul comod al unui club.

Structura se afla intr-un stejar din padurea situata in apropierea orasului Los Angeles din California si ofera impresia ca ar atarna. Constructia structurii consta in doua punti din brad Douglas sprijinita pe cercuri de otel. La primul nivel se poate ajunge printr-o scara din franghie, iar aici este o platforma unde se poate pasi pe podeaua de la primul etaj (acesta este un sistem sigur pentru a impiedica pe oricine sa cada prin spatiu de intrare). Exista trepte mari intre cele doua etaje, iar nivelul superior este accesibil printr-o trapa. Una dintre trepte serveste pe post de spatiu de depozitare pentru jucariile copiilor. Incercuirea platformelor se face cu 80 gratare din lemn curbate, care sunt inclinate pentru a crea efect de jaluzea. Structura este suspendata prin cablu de un brau, ceea ce o stabilizeaza si in acelasi timp o echilibreaza fata de copac.

Casa Butoi(3)

Constructia are un diametru de 3 metri si se afla la inaltimea de 4,5 metri, iar materialele folosite sunt lemnul bradului Douglas si otel, strcutura fiind inaugurata in martie 2011.

Casa Butoi(4)

Pe masura ce ma apropiam de constructie am observat printre dungile de lemn  chipul unui copil. Am zambit si am urcat imediat bucuroasa ca am parte de aceasta primire. Am realizat insa repede, de indata ce am ajuns in interiorul constructiei, ca nu era nimeni acolo, decat eu si proprietarul. Vazandu-ma contrariata si stiind parca nelamurirea mea, acesta mi-a explicat ca fata este placata la bunici, iar jocul de lumini si vegetatie facut de acele sipci din lemn induce in eroare multi vizitatori. Sa fi fost oare si felul constructiei care te duce cu gandul mai degraba la loc de joaca pentru copii decat loc de relaxare pentru parinti sa ma fi facut sa vad un copil?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *