Terasa Lotus

Relaxarea si distractia in natura este efectul ansamblului terasa lotus si barca suspendata

Terasa Lotus (25) Terasa Lotus (24) Sfanta floare de Lotus imbie la inspiratie print-o terasa in mijlocul naturii care poate fi folosita in egala de adulti pentru relaxare, iar prin constructia suspendata, “barca suspendata” care se misca pe cablu intre cele doua structuri ca loc de joaca pentru copii cu varste diferite, ceea ce poate incuraja dezvoltarea imaginatiei.

Terasa Lotus (4)

Structura a fost conceputa, proiectata si realizata in cadrul complexului O2 Treehouse, aflandu-se in Beverly Hills din California.

La baza acestui proiect realizat de designer-ul si arhitectul Dustin Feider pentru aceste frumuseti din punct de vedere estetic a fost ideea “epava intalneste floarea de lotus”.

Terasa Lotus (17)

Sunt doua constructii in forma floarei de lotus care servesc pe post de terase, avand fiecare suprafata de 2,5 metri, intre care distanta de 3 metri poate fi parcursa utilizand o constructie, “o barca” din lemn pentru doua locuri care se deplaseaza rulant pe cablu. Fiecare structura a fost prefabricata la fata locului si apoi reasamblata in jurul stejarului utilizand un tub, o teava circulara care sprijina cablurile legate de ramurile copacului.  De mentionat este faptul ca aceste structuri au fost initial ansamblate la nivelul solului, dupa care au fost dezinstalate si construite in jurul arborilor unde a aparut o alta provocare si anume adaptarea structurii la dimensiunile copacului, sensibil mai mici.

Terasa Lotus (3)Terasa Lotus (20)

Cea mai mare provocare care a instigat la imaginatie a fost construirea “petalelor” structurii din lemn (in proiectul initial s-a intentionat folosirea unor bare de otel), insa pana la urma proiectantul a hotarat ca acestea sa fie construite din lemn. Fiecare sipca  verticala are o lungime diferita si fiecare fateta inclina intr-un unghi diferit, dar toate au fost ansamblate cu precizie.

Terasa Lotus (21)Terasa Lotus (2)

Este asemenea unei masini cu doua locuri din lemn sau o nava care “navigheaza” rapid intre cele doua structuri de deal, in care se poate intra de asemenea prin trepte din lemn dispuse la fiecare constructie. Construirea structurii a durat aproximativ o luna (octombrie-noiembrie 2008)

Terasa Lotus (23) Terasa Lotus (22) Terasa Lotus (19) Terasa Lotus (16)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *