Turn lemn

Punct de belvedere asupra orasului elevetian Lausanne si asupra lacului Leman sau Geneva, turnul ofera o imagine panoramica la 360° asupra intregii regiuni.

Turnul din Lausanne(6)Turnul din Lausanne(7)

Situata in punctul cel mai inalt al orasului Lausanne (Muntele Sauvabelin), constructia este interesanta prin faptul ca acest turnul din lemn are scari in forma de spirala dublu-helix (151 trepte pentru urcare si tot atatea pentru coborare), cei care urca nu se intalnesc cu cei care coboara.  Fiecare treapta are o placuta de metal pentru cele 302 de persoane care au ales sa contribuie financiar la ridicarea structurii. Accesul in turn se face pentru un grup de maxim 50 persoane.

Turnul din Lausanne(2)

Vizitarea constructiei nu este recomandata celor care sufera de acrofobie. In turn se gasesc in drum spre partea superioara a acestuia doua platforme intermediare pentru repaus odihna pentru cei care sunt obositi (urcarea, dar mai ales coborarea prin trepte, dar si prin aspectul spiralat al scarilor, poate duce la ameteli pentru cei sensibili).

Turnul din Lausanne(9) Turnul din Lausanne(8)

Constructia are o inaltime de 30 metri asigura privirea si asupra orasului francez Evian situat pe malul celalalt al lacului Geneva. 

Turnul din Lausanne(5)Turnul din Lausanne(4)

Structura a fost construita in 2003, iar in 15 decembrie 2003 a fost deschisa publicului larg, in aprilie 2010 primindu-si cel de-al 500 000-lea vizitator. Bucurandu-se de un asemenea succes, s-a apelat in 2006 la designer-ul sau Julius Natterer pentru construirea unui alt turn de 3 metri in localitatea Wil din cantonul St. Gallen care ofera o imagine panoramica asupra Alpilor din Austria sau a  Alpilor din cantonul Berna, Elvetia.

Turnul din Lausanne(3)Turnul din Lausanne(1)

1 thought on “Turn lemn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *