Case subterane

23  UNDERGROUND COTTAGE

Imaginatia arhitectilor si solutiile constructorilor de case pare sa nu aiba limite cand vine vorba de inedit, unic, extravagant sau spectaculos. In acest sens se inscriu, alaturi de casele in copac, si casele subterane care sunt pe cat de inovative, pe atat de impresionante.

Toate constructii insa, fie ele in copac sau sub pamant, respecta principiul prieteniei cu natura “eco-friendly” de la materialele folosite in constructie la locatie si pana la modul de functionare si de valorificare a elementelor cadrului natural (lumina, rolul termic al paturii de pamant etc.). Avantajele unei astfel de optiuni ca locuinta sunt: constructorii de case sub pamant stiu cum sa puna pe picioare astfel de constructii diferite ca stil in functie de nevoile proprietarilor; casele sub pamant cunoscute si sub numele de case adapostite de pamant pot fi construite oriunde, fie aproape de un deal fie pe un teren tabular; construirea unor astfel de structuri permite si economisirea in proportie de 60-70% a cantitatii de energie electrica folosita, iar daca se amplaseaza panouri solare sau centrale eoliene in apropiere independenta energetica este totala; securitatea si intimitatea pe care le ofera, fiind rezitente la cutremure, uragane, incendii si chiar la hoti daca se protejeaza o singura cale de acces in locuinta.

Case subpamant(11)Case subpamant(23)

 

O casuta sub pamant construita  din piatra se afla in Norland, Norvegia.

Case subpamant(19)

aceasta casuta aminteste prin dimensiunile reduse de casutele piticilor. Materiale folosite in construirea sa sunt sacii cu pamant in forma, circulara acoperita ulterior cu pamant si vegetatie.

Case subpamant(29)

Casutele construite sub pamant va imfrumuseta in curand peisajul ce inconjoara Fallingwater (Cascada), capodopera cunoscuta a lui Frank Lloyd Wright. Proiectata de compania Patkau Architects din Vancouver, casutele se vor intinde pe p suprafata de aproximativ 2000 m² intr-o rezervatia Bear Run Nature. Casutele proiectate in mod sustenabil au fost selectate in urma unui concurs de proiecte ce a avut loc in vestul statului Pennsylvania. Gazduirea unor astfel de constructii rezidentiale a fost necesara pentru a ajuta la sprijinirea programului educational care se desfasoara in Fallingwater. Casutele vor utiliza caldura naturala si proprietatile de racire ale pamantului din imprejurimi, va recicla apa pentru a fi folosita la toaleta. Fiecare casuta include un dormitor, bucatarie, zona de relaxare, dar si baie.

Case subpamant(9)Case subpamant(8)

Nu este un accident faptul ca in apropiere de o casa calda si comoda, dar si veche se afla o movila camuflata in peisajul din jur, aproape invizibila.   Acest adapost din beton a fost creat de proiectantii de la compania VisionDivision prin care urmareau extinderea planului initial de la parterul unei locuinte fara a-i compromite infatisarea. Lumina are acces limitat prin deschiderea din tavan si prin intrarea laterala. Activitatile zilnice se desfasoara in casa traditionala cu scopul de a profita in casuta din pamant de privelistea oferita de lac, dar si de viata salbatica.

Case subpamant(24)

In localitatea Aareavaara, de-a lungul raului Mounioriver din Suedia se afla mai multe casute construite unde aventura de a locui in acestea este intregita de posibilitatile de pescui somon sau de  a vana, iar relaxarea poate fi completata cu sauna construita sub pamant ce ofera o atmosfera placuta.

Case subpamant(30)

http://www.homedit.com/10-spectacular-underground-homes-around-the-world/

http://dornob.com/going-green-underground-eco-retro-earth-house-designs/#axzz2sFk69Z1u

http://blog.shoptrailblazer.com/outdoor-adventure-2/camp/how-to-build-an-underground-house

http://www.permies.com/t/4472/green-building/Photos-Alternative-Buildings-Structures

Case subpamant(31) Case subpamant(30) Case subpamant(29) Case subpamant(28) Case subpamant(27) Case subpamant(26) Case subpamant(25) Case subpamant(24) Case subpamant(23) Case subpamant(22) Case subpamant(21) Case subpamant(20) Case subpamant(19) Case subpamant(17) Case subpamant(16) Case subpamant(15) Case subpamant(14) Case subpamant(13) Case subpamant(12) Case subpamant(11) Case subpamant(10) Case subpamant(9) Case subpamant(8) Case subpamant(7) Case subpamant(6) Case subpamant(5) Case subpamant(4) Case subpamant(3) Case subpamant(2) Case subpamant(1)-2 Case subpamant(1)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *