Cub de sticla suspendat

Cazare la munte, in copac, intr-un cub din sticla reflectorizanta!

Cub sticla (1)

Situata in Harads, localitate din partea de nord a Suediei, la numai 50 km fata de Cercul Polar de Nord, cubul de sticla suspendat face parte din complexul Treehotel din cadrul Pensionatului Brittas alaturi de alte constructii inedite care respecta acelasi principiu ecologist al sustenabilitatii precum  “Casa OZN”,  “Casa Coif” sau “Casa Cuib”. Casa de oaspeti Brittas, prin detaliile  in care oaspetii servesc micul dejun, pranzul, cina, aminteste de atmosfera anilor 1930-1950. Exista de asemenea un restaurant, bar, sauna si zona de relaxare cu TV si internet. 

Prin oglindirea copacilor invecinati, cubul se pierde in mijlocul naturii, o ascunzatoare captivanta in interiorul padurii, camuflata cu ajutorul peretilor din sticla care reflecta imprejurimile.  Dimesiunile sunt acelea ale unui cub cu latura de 4x4x4 metri. Baza consta intr-un cadru de aluminiu desfasurat  in jurul trunchiului copacului, iar peretii sunt imbracati  cu sticla reflectorizanta. Pentru a evita ca  pasarile zburatoare sa nu ajunga in peretii din sticla reflectorizanta, acestia au fost imbracati cu o membrana in infrarosu. Culoarea nu poate fi sesizata de oameni,  dar este vizibila de catre pasari.

Cub sticla (5)

Constructia in sine ofera conditii excelente pentru convietuirea a doua persoane avand un pat dublu, baie, camera de zi, precum si terasa pe acoperis. Interiorul este realizat din placaj cu o suprafata din mesteacan.

Cub sticla (7)

Folosirea unei cromatici dominate de nuante calde in amenajarea interiorului, poate ajuta in noptile reci de vara din regiune, imprimand in acelasi timp personalitate pentru un spatiu care solicita multa imaginatie avand in vedere spatiul interior redus care obliga la o abordare minimalista a amenajarilor.

Cub sticla (4)

Accesul in casa se face cu ajutorul unui pod care are o lungime de 12 metri, ceea ce poate constitui un dezavantaj pentru cei ce sufera de acrofobie .

Cele sase ferestre asigura o panorama uluitoare, privelisti la 360 grade, o poveste in aer, o oportunitate de a admira si studia deopotriva viata lumii salbatice.

Cub sticla (6)    

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *